22 doden

Tyfoon Goni nadert Filipijnen: duizenden mensen geëvacueerd

31 oktober 2020 07:51
Door de tyfoon is een brug overstroomt ten noorden van Manila. Beeld © AFP

Duizenden inwoners van de Filipijnen moeten vandaag halsoverkop hun huizen verlaten vanwege een naderende orkaan van categorie 5. Dat is de hoogste categorie voor een tropische storm.

De Filipijnse autoriteiten hebben opdracht gegeven voor de evacuatie van duizenden inwoners in het zuidelijke deel van het belangrijkste eiland Luzon. Preventieve evacuaties zijn begonnen in de provincies Camarines Norte en Camarines Sur.

Ook de provincie Albay raadt inwoners aan hun huizen te verlaten, vertelde een plaatselijke functionaris aan radiostation DZBB. "De kracht van deze tyfoon is geen grap."

22 doden

Tyfoon Molave ​​heeft vorige week aan 22 mensen het leven gekost in provincies ten zuiden van de hoofdstad Manilla. Het is de achttiende tropische storm waarmee het land dit jaar te maken krijgt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tyfoon Filipijnen kost 50 mensen het leven: dodelijkste storm dit jaar

Autoriteiten staan ​​voor een nieuwe hindernis omdat in evacuatiecentra voldoende afstand bewaard moet worden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De Filipijnen hebben het op een hoogste aantal besmettingen en sterfgevallen in Zuidoost-Azië, na Indonesië.

Overstromingen

Tyfoon Goni, die vanuit de Stille Oceaan naar het westen trekt, zal vanavond tot veel regen leiden in de hoofdstad en veertien nabijgelegen provincies. Er wordt gevreesd voor overstromingen en aardverschuivingen.

Intussen wint een andere tyfoon, Atsani, net buiten de Filipijnen aan kracht. Elk jaar treffen ongeveer twintig tyfonen de Filipijnen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore