Aardbeving

Turkse voetballer Malik (28) gered uit puin, moeder overleden

30 oktober 2020 23:07
Malik werd levend onder puin gehaald. Beeld © Muğlaspor Kulübü

Zes uur na de aardbeving is het reddingswerkers gelukt om de 28-jarige Malik Tahirler levend onder het puin te halen. Zijn moeder was bij hem in de buurt, maar zij is overleden.

Reddingswerkers vonden Malik en zijn moeder onder het steen en gruis van wat eerst een appartementencomplex was in Bornova, een voorstad van Izmir. Hij is gewond overgebracht naar het universiteitsziekenhuis. Beelden van de reddingsactie werden onder meer op televisie getoond.

Malik speelde enkele jaren geleden enkele divisies onder het hoogste niveau van Turkije. Zijn oude club wenst hem sterkte als ze op de hoogte zijn dat hij een van de slachtoffers is van de aardbeving.

"We zijn verdrietig om erachter te komen dat Malik Tahirler, die in het seizoen 2014-2015 in vorm was bij onze club onder het puin ligt. We hopen dat de familie Tahir er veilig uit komt."

Een uur later plaatst de club weer een bericht, een condoleancebericht dit keer, als bekend wordt dat zijn moeder het niet heeft gehaald.

Nieuw seizoen

Het volgende seizoen zou Malik bij de amateurs van Gönen Belediyespor gaan voetballen. Na het horen van het droevige nieuws, schrijft de club: "Moge God onze broeder Malik hem een snel herstel geven en moge zijn overleden moeder in de hemel rusten."

Op dit moment is niet duidelijk of er nog meer familieleden van Malik onder het puin liggen. Reddingsdiensten werken de hele nacht door in de hoop nog meer mensen te vinden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Titia woont op Samos: 'Het trilt hier wel vaker, maar zoiets nog nooit meegemaakt'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore