Buitenland

'Man opgepakt voor contact met aanslagpleger Nice'

30 oktober 2020 09:05 Aangepast: 30 oktober 2020 09:40
Politie, brandweer en forensisch onderzoekers bij de kerk Beeld © Splash

In Frankrijk is een 47-jarige man aangehouden vanwege de aanslag gisteren in Nice. Hij zou contact hebben gehad met de man die drie mensen doodde in een kerk, melden Franse media op basis van anonieme bronnen.

De man is aangehouden zodat hij verder verhoord kan worden.

In Nice viel een 21-jarige Tunesiër gisterochtend met een mes mensen aan bij een kerk. De man had volgens de autoriteiten een koran bij zich en schreeuwde 'Allahu Akbar' (God is de grootste). De politie schoot hem later neer. De dader zou eerder dit jaar via het Italiaanse eiland Lampedusa naar Europa zijn gekomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom Frankrijk steeds in het hart wordt geraakt: 'Pure wraak'

Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zei op de radio dat Frankrijk verwikkeld is in een strijd tegen de ideologie van radicale moslims. Er moet volgens de minister rekening worden gehouden met "andere gebeurtenissen zoals deze verschrikkelijke aanval".

Onthoofding leraar

Frankrijk is de afgelopen jaren meerdere keren opgeschrikt door aanslagen van moslimextremisten. Eerder deze maand zorgde de onthoofding van leraar Samuel Paty al voor geschokte reacties. Hij had spotprenten van de profeet Mohammed laten zien in een les. Ook inwoners van Nice waren al eerder het doelwit. Daar vielen vier jaar geleden 86 doden toen een man op de Franse nationale feestdag met een vrachtwagen inreed op voetgangers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore