Ga naar de inhoud
Aanslag

'Dader Nice is 21-jarige man uit Tunesië'

Franse politie aan het werk, kort na de dodelijke aanval Beeld © Action Press gmbh & co. kg

De man die vandaag drie mensen gedood zou hebben in de Franse stad Nice, is volgens bronnen rond het onderzoek een 21-jarige man.

De verdachte zou in september vanuit Tunesië als vluchteling zijn aangekomen op het Italiaanse eiland Lampedusa, waar hij in quarantaine ging. Toen hij uit quarantaine kwam, moest hij het land meteen weer verlaten.

Daarop ging de man naar Frankrijk, waar hij sinds oktober zou verblijven. Vanochtend zou hij om 09.00 uur twee vrouwen en een man met een mes hebben gedood in de Notre-Dame-basiliek in Nice. Het mannelijke slachtoffer zou de koster van de kerk zijn.

Eerste beelden van plek aanslag met mes in kerk Nice

00:34
Zeker drie mensen zijn omgekomen. De dader is neergeschoten en gewond afgevoerd.

Burgemeester Christian Estrosi van de Franse stad spreekt van 'een terreurdaad'. De verdachte is door de politie neergeschoten en in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Antiterreurrechtbank

Justitie in Tunesië is ook een onderzoek gestart naar de verdachte. Dat gebeurt door een speciale antiterreurrechtbank. Het richt zich op 'de verdenking dat een Tunesiër een terroristische operatie heeft uitgevoerd in het buitenland', zegt een woordvoerder.

Aanslag
Lees ook:
Aanslag Nice: 'Een vrouw schreeuwde: rennen, er worden mensen neergestoken'