'Help mee zoeken'

Populaire YouTuber Kastiop in België al dagen vermist: 'Dit is zeker geen stunt'

26 oktober 2020 16:58 Aangepast: 26 oktober 2020 17:01
De Belgische politie heeft afgelopen weekend een opsporingsbericht met foto's verspreid. Beeld © Federale Politie België

Waar is de populaire YouTuber Kastiop gebleven? De 22-jarige Belgisch-Poolse jongen - wiens echte naam Kacper Przybylski is - lijkt sinds afgelopen vrijdag van de aardbodem verdwenen.

De in Vlaanderen en omstreken zeer bekende vlogger wordt vermist sinds hij die dag zijn ouderlijk huis in Hasselt verliet in zijn donkerblauwe Mercedes C180.

"Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem", schrijft de Belgische politie, die dit weekend een opsporingsbericht met foto's van Kacper en zijn auto heeft verspreid.

Geen vlogs meer

De YouTuber heeft ook al even geen vlogs meer online gezet. Op 10 oktober verscheen zijn laatste video op zijn kanaal, dat 291.000 volgers heeft. Kastiop staat bekend om het snelle en enthousiaste commentaar dat hij geeft tijdens het gamen.

Even werd gedacht dat zijn verdwijning een publiciteitsstunt was. Kastiop werkte namelijk als ambassadeur mee aan een campagne van Child Focus, een Belgische stichting voor vermiste en uitgebuite kinderen.

'Serieus nemen'

"Kacper ging deze week een campagne lanceren, voor Child Focus, maar dit is zeker geen stunt", zegt een woordvoerder van Child Focus tegen de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. Ook zijn huisgenoot vraagt fans 'om dit serieus te nemen en mee te helpen zoeken'.

Ook Child Focus heeft zaterdagavond een opsporingsbericht gedeeld via zijn site en sociale media.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore