Thomas Oppermann

Vicevoorzitter Duitse Bondsdag sterft onverwachts vlak voor tv-optreden

26 oktober 2020 10:18 Aangepast: 26 oktober 2020 10:26
Thomas Oppermann Beeld © EPA

Thomas Oppermann, vicevoorzitter van de Duitse Bondsdag, is onverwachts overleden. Vlak voor een live-schakeling met het ZDF-programma Berlin direkt stortte hij in. Hij werd naar het universitair ziekenhuis van Göttingen gebracht, waar hij overleed.

Oppermann, lid van de Sociaal-Democratische Partij (SPD), had eind augustus aangekondigd dat hij zich niet kandidaat zou stellen voor de volgende parlementsverkiezingen.

Iets anders doen

"Na 30 jaar als vertegenwoordiger van het regionale parlement van Nedersaksen en in de Duitse Bondsdag, is het nu het juiste moment voor mij om weer iets anders te doen en nieuwe projecten aan te nemen", zei hij destijds.

De Duitse minister van Arbeid, Hubertus Heil, zei op Twitter dat het nieuws van de dood van Oppermann hem met groot verdriet vervulde.

Scherpzinnig politicus

SPD-leider Norbert Walter-Borjans toonde zich geschokt door Oppermanns overlijden: "Ons land verliest een scherpzinnig politicus, de Bondsdag een voortreffelijke vicepresident en de SPD een gepassioneerde en strijdlustige kameraad."

Oppermann werd 66 jaar oud.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Neonazi bekent nu toch moord op Duitse politicus Lübcke

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore