Twee dagen extra

Herfstvakantie in België verlengd in strijd tegen corona

25 oktober 2020 22:02
Een groep Belgische schoolkinderen (archieffoto) Beeld © ANP

België verlengt de herfstvakantie voor de scholen met enkele dagen. Nadat eerder de Waalse regering dit besluit al nam, besloot vanavond ook de Vlaamse regering om twee extra dagen aan de schoolvakantie te plakken in de strijd tegen corona.

De vakantie zou dit jaar aanvankelijk duren van maandag 2 tot en met zondag 8 november. Maar omdat 11 november in België elk jaar een nationale feestdag is, zijn er slechts twee extra vrije dagen nodig om de vakantie tot aan donderdag te verlengen.

Adempauze

Op die manier wordt de periode waarop leerlingen elkaar niet kunnen besmetten in het schoolgebouw, flink verlengd. Ook krijgt het onderwijspersoneel zo een extra 'welverdiende adempauze' , stelt het Vlaamse ministerie van Onderwijs. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Scholen blijven worstelen met corona: 'Maar we móéten het draaiende houden'

"We nemen deze beslissing niet met plezier, want er zijn door corona al veel lestijden verloren gegaan", zegt minister van Onderwijs Ben Weyts tegen de Vlaamse omroep VRT. "Maar volgens de experts kan zelfs een beperkte verlenging van de vakantie nu een positief verschil maken voor de hele samenleving."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore