'Mijn dak is de lucht'

Nederlandse dakloze (31) overleden in Milaan: 'Geliefd in de buurt'

22 oktober 2020 14:36 Aangepast: 22 oktober 2020 14:46
De 31-jarige Kevin werd dood aangetroffen op een bankje in het noordoosten van Milaan. Beeld © Facebook

In Milaan is afgelopen week een dakloze Nederlander dood aangetroffen op straat. Het blijkt te gaan om de 31-jarige Kevin, die al langere tijd in Italië verbleef. Zijn overlijden maakt veel los in de buurt.

Een levendige, praatgrage jongeman die vaak aan het tekenen was en nooit iemand lastig viel: zo omschrijven buurtbewoners hem in de vele reacties op sociale media.

Hoewel hem vaak hulp zou zijn aangeboden, sloeg hij dat volgens de Milanezen altijd beleefd af. In het Engels, want Kevin sprak geen woord Italiaans.

Lange blonde lokken 

In de Italiaanse kranten betuigen buurtbewoners hun sympathie met Kevin, vertelt correspondent Anouk Boone vanuit Italië. "Ze omschrijven hem als iemand die altijd met zijn rugzak op zijn schouder liep. Zijn lange blonde lokken en blauwe ogen vielen hen op. Ze wilden hem graag helpen, maar hij wilde niet naar de gemeentelijke slaapzalen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Een baan, maar toch dakloos: 'Aan het eind van de maand op straat'

Ook de lokale politie bevestigt zijn dood. "Hij was erg bekend en geliefd onder bewoners van de woonwijk Feltre", zegt een woordvoerder van de politie van Milaan. Volgens hem is Kevin nooit in aanraking geweest met criminaliteit of de politie en gaat het om 'een triest verhaal over een jonge kerel'.

'Mijn dak is de lucht'

Toen hij werd gevonden, lag hij gewikkeld in een deken op een bankje. Hij had op dat moment geen identiteitsbewijs of andere papieren op zak, schrijft de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Tegen de plaatselijke priester zou Kevin gezegd hebben: "Mijn dak is de lucht." Ook wordt hij door de krant omschreven als iemand die vaak alcohol dronk.

Geen hulp

Het Nederlandse consulaat in Milaan is vorige week op de hoogte gebracht van zijn overlijden. Kevin verbleef volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken al langere tijd in Italië. "Hij heeft tijdens zijn verblijf in Italië niet om hulp gevraagd bij het consulaat", zegt een woordvoerder.

Het ministerie staat inmiddels in contact met zijn familie in Nederland. Er worden regelingen getroffen voor de begrafenis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore