Ga naar de inhoud
Moordenaar Kim Wall

Duikbootmoordenaar Peter Madsen gepakt na ontsnappingspoging

De politie houdt Madsen onder schot. Beeld © EPA

De tot levenslang veroordeelde Peter Madsen heeft geprobeerd te ontsnappen uit de gevangenis van Kopenhagen. Hij zit vast voor de moord op Kim Wall, een journaliste die hij doodde toen zij aan boord was van zijn duikboot.

Het Deense Ekstrabladet meldt dat Madsen na zijn vluchtpoging enkele honderden meters buiten de gevangenis tegen een hek ging zitten. Meerdere gewapende agenten hielden hem in het vizier.

Madsen zou gedreigd hebben met een bom en hij zou mogelijk een pistool bij zich hebben gehad. Even na 13.00 uur maakte de politie bekend dat hij is gearresteerd en afgevoerd.

Beelden: hoe Madsen onder schot wordt gehouden

In beeld: ontsnapte duikbootmoordenaar Madsen onder schot

00:54
Op zo'n 500 meter afstand werd hij door zwaarbewapende agenten gedwongen zijn poging te staken.

De Deense krant meldt verder dat Madsen eerder in isolatie heeft gezeten in de gevangenis voor mogelijke ontsnappingsplannen.

Madsen deed bekentenis

Op 10 augustus 2017 stapte Wall aan boord van de zelfgemaakte onderzeeër van de uitvinder. Ze wilde een artikel schrijven over Madsen en zijn duikboot. "Er is er maar één schuldig en dat ben ik", zei Madsen op de Deense televisie.

De spraakmakende moordzaak deed destijds de gemoederen hoog oplaaien. Madsen vermoordde de journaliste met messteken, sneed het lichaam in stukken en dumpte de lichaamsdelen in het water. 

Madsen hield eerst steeds vol dat er sprake was geweest van een ongeval. Maar de Deense rechter oordeelde dat er duidelijk bewijs was dat hij de vrouw eerst had gemarteld en daarna had vermoord.

Deense
Lees ook:
Deense uitvinder bekent bizarre moord op duikboot