Ziekenhuis slaat alarm

Zwitsers jodelconcert blijkt coronabrandhaard, aantal besmettingen loopt op

16 oktober 2020 08:23 Aangepast: 16 oktober 2020 10:39
Beeld ter illustratie (dit is geen foto van het jodelconcert in Zwitserland) Beeld © AFP

Een traditioneel jodelconcert heeft in Zwitserland geleid tot een flink aantal coronabesmettingen. Meer dan 600 mensen waren bij de voorstellingen. Een mondmasker was niet verplicht, tot het houden van afstand werd wel opgeroepen.

Inmiddels zijn er zo'n 1200 besmettingen in de regio. Daarmee is Schwyz, het kanton waar het concert gehouden werd, een van de coronahotspots van Europa. 

Negen dagen na de voorstelling kwam de organisatie erachter dat er verschillende mensen op het podium besmet waren, zegt Beat Hegner tegen de publieke omroep RTS. Van de mensen die een test ondergingen bleek de helft positief. 

'Extreem hoog aantal positieve tests'

Volgens arts Reto Nüesch is de explosie van het aantal besmettingen 'één van de ergste in heel Europa'. De regio telt inmiddels 1238 besmettingen. Half september waren dat er nog maar 500. De directeur van het ziekenhuis in Schwyz is bezorgd. "Het aandeel positieve tests is extreem hoog. Een op de twee mensen test positief", zegt Franziska Föllmi.

Het ziekenhuis van Schwyz slaat dan ook alarm. In een video roept Nüesch de inwoners op een mondmasker te dragen en drukte te vermijden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore