Ga naar de inhoud
Zonder mondkapje

Negatief geteste president Trump organiseert verkiezingsbijeenkomst

Trump, zonder mondkapje, tijdens de verkiezingsbijeenkomst. Beeld © AFP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteravond een verkiezingsbijeenkomst georganiseerd op een vliegveld nabij Orlando in de staat Florida. Hij droeg geen mondkapje en er werd onder zijn fans weinig afstand gehouden. De lijfarts van Trump zegt intussen dat de president nu al meerdere dagen achtereen negatief is getest op het coronavirus.

De verkiezingsbijeenkomst begon rondom 01.00 uur (Nederlandse tijd). Het is de eerste rally sinds Trump getroffen werd door Covid-19. Kort voordat Trump vertrok naar Orlando meldde zijn arts, Sean Conley, dat de president negatief werd getest op het coronavirus. 

Conley meldde dit weekend al dat de president een coronatest kreeg waaruit bleek dat hij niet langer een 'overdrachtsrisico voor anderen' vormt. Trump verliet een week geleden het ziekenhuis na zijn besmetting.

Bij de rally in Orlando waren enkele duizenden mensen aanwezig. Trump droeg geen mondkapje. Op beelden van Amerikaanse nieuwszenders is ook te zien hoe de aanhangers dicht op elkaar zitten, zonder 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.

Beelden van de rally

Eerste rally Trump na coronabesmetting: 'Ik ga iedereen zoenen'

01:19
"Ik ga iedereen zoenen."

High-fives

Trump's partijgenoot Ron DeSantis, de gouverneur van Florida, was ook op de rally aanwezig. Hij wisselde daarbij veelvuldig high-fives uit met de aanwezigen. 

De rally in Orlando is belangrijk voor Trump omdat het er in Florida om zal gaan spannen. De president won Florida bij de verkiezingen in 2016 met een verschil van 1,2 procent, maar hij staat in de peilingen nu ongeveer 4 procent achter op zijn Democratische rivaal Joe Biden.

Trump:
Lees ook:
Trump: 'Ik heb geen corona meer'