Ga naar de inhoud
'Niet meer besmettelijk'

Trump: 'Ik heb geen corona meer'

Donald Trump tijdens zijn eerste toespraak sinds hij uit het ziekenhuis kwam na een coronabesmetting. Beeld © AFP

De Amerikaanse president Trump zegt dat hij geen corona meer heeft, ruim een week na zijn opname in het ziekenhuis. Hij zegt blijkbaar immuun te zijn. Enkele dagen geleden zei hij al dat het virus bij hem was 'weggevaagd'.

"Het lijkt erop dat ik immuun ben geworden voor een nieuwe besmetting", aldus Trump in een interview met Fox News. "Mogelijk voor een lange tijd, mogelijk een korte. Misschien levenslang. Niemand weet dat precies."

De uitspraken van de president komen een dag voordat hij zijn verkiezingscampagne wil hervatten. Volgens zijn lijfarts is hij niet meer besmettelijk. Zaterdag hield hij al een toespraak voor enkele honderden aanhangers vanaf het balkon van het Witte Huis.

Ben
Lees ook:
Ben je immuun als je corona hebt gehad?

Trump verscheen zonder mondkapje, maar er was niemand in zijn nabijheid. Waarnemers vragen zich af of hij afstand zal bewaren als hij weer op campagne gaat, of dat Trump nu vindt dat hij weer dicht bij zijn achterban kan zijn.

Trump
Lees ook:
Trump geeft bij Witte Huis eerste toespraak sinds coronabesmetting

Positieve draai

Met zijn tweets en strak geregisseerde video's probeert Donald Trump een positieve draai te geven aan zijn coronabesmetting.

De Amerikaanse president wil zich duidelijk presenteren als een sterke leider die het virus heeft overwonnen, zeggen Nederlandse campagnestrategen. "Maar daarmee neemt hij ook een groot risico", zeiden experts in een eerder interview met RTL Nieuws.

Trump maakt van terugkeer uit ziekenhuis grote show

01:40
Experts
Lees ook:
Experts over campagnestrategie Trump: 'Hij neemt een groot risico'