Wonder verricht

Paus verklaart 15-jarige 'patroonheilige van het internet' zalig

10 oktober 2020 22:35 Aangepast: 11 oktober 2020 15:48
Een schilderij van Carlo wordt onthuld Beeld © ANP

Een Italiaanse jongen die in 2006 op 15-jarige leeftijd overleed is hard op weg om de officiële patroonheilige van het internet te worden. Paus Franciscus heeft vandaag Carlo Acutis zalig verklaard, een noodzakelijke tussenstap om heilig verklaard te kunnen worden.

De jonge Carlo was online enorm actief voor de Rooms-Katholieke kerk. Hij hield als tiener een website bij waarop alle door de kerk geregistreerde wonderen werden bijgehouden en verzorgde de websites voor enkele lokale kerkelijke organisaties. Hij had zichzelf als basisschoolleerling leren programmeren.

Erg gelovig

Al erg jong was het voor zijn ouders duidelijk dat Carlo erg gelovig was. Al vanaf zijn derde wilde hij niets liever dan naar de kerk en hij kreeg op het zevende voor elkaar dat hij al zijn communie mocht doen, een jaar eerder dan voorgeschreven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paus roept op om smartphone af en toe weg te leggen

Om zalig verklaard te worden is er wel een belangrijke vereiste: je moet na je dood een wonder hebben verricht. Paus Franciscus stelde dat een 7-jarig jongetje uit Brazilië genas van een ongeneeslijke ziekte, nadat hij een stukje van een oud t-shirt van Carlo had aangeraakt.

Na zijn dood

Carlo stierf in 2006 aan leukemie. Hij zou tegen zijn moeder gezegd hebben dat hij na zijn dood zou laten merken dat hij er nog steeds was. Zijn moeder antwoordde daarop dat als hij in de hemel was, dat hij dan op zoek moest naar haar vroegere hond Billy. Na Carlo's overlijden kreeg ze een telefoontje van haar tante, die vertelde dat ze had gedroomd van Carlo met Billy in zijn armen.  

Carlo Acutis is de jongste zaligverklaarde in ruim honderd jaar.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore