Rondje om ziekenhuis

Trump brengt verrassingsbezoekje aan supporters: 'Onverantwoord'

04 oktober 2020 23:51 Aangepast: 05 oktober 2020 09:51
Trump heeft zich sinds Biden werd uitgeroepen tot winnaar amper laten zien. Beeld © AFP

De Amerikaanse president Trump heeft zich zojuist onverwacht laten zien. Hij zwaaide vanuit een auto naar zijn aanhangers, die al dagen voor het ziekenhuis staan te wachten. Hoewel hij een mondkapje op heeft noemen medici de actie 'onverantwoord', omdat de president nog altijd besmettelijk is.

Het is voor het eerst sinds zijn ziekenhuisopname, afgelopen vrijdag, dat Trump in het openbaar is gezien. 

Al sinds zijn opname in het Walter Reed-ziekenhuis staan er groepen mensen op straat om de president een hart onder de riem te steken.

Op Twitter kondigde de Amerikaanse president Donald Trump al aan dat hij een 'verrassingsbezoekje' zou brengen aan die fans.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

President Trump mag morgen mogelijk ziekenhuis verlaten

In een video bedankt hij het verpleegkundige personeel in het ziekenhuis en prijst hij de 'zeer enthousiaste' supporters die buiten de deur met Trump-vlaggetjes staan te zwaaien: 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mondkapjes waren overbodig bij team Trump, tot hij zelf het coronavirus kreeg

'Veel geleerd'

Ook zegt Trump dat hij 'veel heeft geleerd' over het coronavirus'. "Ik leerde over het virus door écht naar school te gaan", vertelt hij. "Dit is hoe je het écht leert; niet vanuit een boek maar in de praktijk". De president zegt meerdere keren dat het coronavirus 'heel interessant' is. 

Even later bevindt Trump zich zelf tussen de supporters. Vanuit een auto zwaait hij mét een mondkapje op naar supporters. In een verklaring schrijft het Witte Huis dat president Trump 'een korte last-minute rit langs supporters' heeft gemaakt. Hij is inmiddels weer terug in het ziekenhuis. 

Meerdere medici zijn op Twitter kritisch op de actie van Trump. Zij noemen het 'onverantwoord' dat de president zich samen met een medewerker in één auto bevindt.

Hermetisch afgesloten

De wagen zou namelijk niet alleen kogelwerend zijn, maar ook hermetisch afgesloten in het geval van een gifgasaanval. Hoewel de bestuurder van de auto een mondkapje en oogbescherming draagt, is de president nog altijd besmettelijk en bestaat het risico dat hij het virus overdraagt. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore