Miljoenen euro's schade

Dodental door noodweer in Italië en Frankrijk loopt op tot negen

04 oktober 2020 22:47
Storm Alex veroorzaakt grote schade. Beeld © EPA

De hulpdiensten hebben nog eens zeven lichamen gevonden als gevolg van het noodweer in Frankrijk en Italië. Daarmee is het dodental opgelopen tot negen.

Vier van de zeven lichamen spoelden volgens de Italiaanse politie aan op de kust tussen de grensplaats Ventimiglia en Santo Stefano al Mare. Een vijfde persoon werd verder landinwaarts aangetroffen bij een rivier. De slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd, mogelijk zijn ze afkomstig uit Frankrijk. 

Gisteren werden al de lichamen van twee vermisten gevonden. Franse reddingswerkers zijn nog op zoek naar 21 vermiste personen. Bijna duizend Franse militairen zijn naar het getroffen gebied gestuurd om mee te helpen bij het opruimen en de zoektocht naar de vermisten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meeste vermisten na noodweer Italië terecht, twee doden

In de Italiaanse regio's Piëmont en Ligurië en ten noorden van Nice viel de zwaarste regen sinds 1958, evenveel als normaal in een half jaar tijd. Het noodweer richtte voor miljoenen euro's schade aan.

Drijvende doodskisten

In Italië zijn verschillende wegen en bruggen verwoest door de aardverschuivingen. Straten liggen vol met puin, modder en autowrakken. 

In het dorp Tanaro verwoestte het hoge water een kerkhof, waardoor tientallen doodskisten naar boven kwamen en werden meegevoerd. Dichtbij de Zwitserse grens viel in 24 uur 630 millimeter regen. Dat is meer dan de helft van de hoeveelheid die er normaal in een jaar valt. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore