'Als verbetering doorzet'

President Trump mag morgen mogelijk ziekenhuis verlaten

04 oktober 2020 18:21 Aangepast: 04 oktober 2020 18:41
Donald Trump aan het werk in het ziekenhuis. Beeld © AFP

De Amerikaanse president Donald Trump, die besmet is met het coronavirus, kan mogelijk morgen al het ziekenhuis verlaten. Dat heeft een van zijn artsen zojuist gezegd op een persconferentie.

Trump heeft geen koorts en ademhalingsklachten meer en zijn vitale functies zijn stabiel. "Als zijn verbetering doorzet, kan hij morgen naar huis", verklaarde een van de artsen. 

Het ziekteverloop van Trump kende 'ups en downs'. Op vrijdag en zaterdag doken de zuurstofwaarden van de president omlaag. Ook had Trump vrijdag last van hoge koorts. Het artsenteam raadde toen aan om Trump extra zuurstof te geven.

'Ik voel me goed'

Gisterenavond kwam er een videoboodschap naar buiten waarin de president aangaf zich goed te voelen. "Ik voel me goed. Je weet het niet, ik denk dat de komende dagen de echte test zijn. We zullen zien wat er gebeurt in die paar dagen."

"Ik zal zo snel mogelijk mijn werk hervatten en de campagne voltooien. Ik dank de medische staf die geweldig werk heeft verricht", aldus Trump. 

In de ruim vier minuten durende video bedankte hij alle Amerikanen, ook van de tegenpartij, voor het medeleven en vertelde Trump dat zijn echtgenote Melania, die ook is getroffen door het longvirus, het goed maakt.

Geen bijwerkingen

De president wordt onder meer behandeld met een nog experimenteel middel van farmabedrijf Regeneron. Daarnaast krijgt Trump ook de virusremmer Remdesivir toegediend. Hij heeft geen last van bijwerkingen. Trump werd vrijdag opgenomen in het Walter Reed-ziekenhuis in Bathesda, nadat was gebleken dat hij zuurstof nodig had en zijn conditie verslechterde. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Artsen over president Trump: 'Het gaat heel goed met hem'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore