Coronabesmetting president

Trump in video vanuit ziekenhuis: voel me goed, komende dagen echte test

04 oktober 2020 07:51 Aangepast: 04 oktober 2020 11:34
Trump in de video vanuit het ziekenhuis.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een videoboodschap zaterdagavond vanuit het ziekenhuis gezegd dat hij zich goed voelt, maar dat de komende dagen de echte test zijn. "Ik voel me goed. Je weet het niet, ik denk dat de komende dagen de echte test zijn. We zullen zien wat er gebeurt in die paar dagen."

De video werd gepubliceerd op Twitter, niet lang nadat zijn dokter in een persmoment had laten weten dat er vooruitgang was geboekt. Na het statement van de arts van Trump zei de stafchef van het Witte Huis dat de komende 48 uur cruciaal zijn voor het herstel van de Amerikaanse president.

Werk hervatten

Trump, die sinds vrijdag in een militair ziekenhuis in de buurt van Washington ligt, zegt in zijn korte videoboodschap verder dat het niet goed met hem ging toen hij daar werd binnengebracht, maar dat hij zich inmiddels een stuk beter voelt.

"Ik zal zo snel mogelijk mijn werk hervatten en de campagne voltooien. Ik dank de medische staf die geweldig werk heeft verricht", aldus Trump.

Zuurstof

De president, die deze week positief werd getest op het coronavirus, werd vrijdag opgenomen in het Walter Reed-ziekenhuis in Bathesda, nadat was gebleken dat hij zuurstof nodig had en zijn conditie verslechterde.

In de ruim vier minuten durende video bedankte hij alle Amerikanen, ook van de tegenpartij, voor het medeleven en vertelde Trump dat zijn echtgenote Melania, die ook is getroffen door het longvirus, het goed maakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

President Trump en zijn vrouw testen positief op corona

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Supermarkten beginnen vandaag met verplichte 'ouderenuren'

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore