Covid-19

Trump vanuit ziekenhuis: 'Volgens mij gaat het prima met me'

03 oktober 2020 01:06 Aangepast: 03 oktober 2020 07:48
Donald Trump Beeld © AP

De Amerikaanse president Trump is overgebracht naar een militair ziekenhuis, nog geen 24 uur nadat hij positief testte op Covid-19. De artsen benadrukken dat het om een voorzorgsmaatregel gaat. Naar verwachting zal hij enkele dagen in het ziekenhuis blijven.

Trump liep zelf voor het oog van de camera's vanuit het Witte Huis naar de helikopter die klaar stond om hem naar het Walter Reed Medical Center te brengen. Hij zwaaide kort richting de camera's en stak zijn duim omhoog, maar stopte niet om iets te zeggen.

'Volgens mij gaat het prima met me'

Toen hij eenmaal was aangekomen in het ziekenhuis gaf het Witte Huis een videoboodschap vrij die Trump had opgenomen, kort voordat hij vertrok. Ook daarin oogde hij in ieder geval niet doodziek. "Volgens mij gaat het prima met me", zei hij onder meer. 

Hij zag er in ieder geval niet heel ernstig ziek uit, zegt correspondent Erik Mouthaan. "De president zag er iets minder energiek uit dan normaal, maar hij kon wel een eindje lopen. Ook was hij wel wat bleker dan we gewend zijn met kringen rond zijn ogen. Maar hij straalt in elk geval uit dat hij nog de capaciteit heeft om het land te leiden."

Lichte koorts

Een woordvoerder van het Witte Huis benadrukt dat de klachten van de president niet ernstig zijn. Trump is vermoeid, maar zou vandaag gewoon hebben gewerkt met lichte koorts. Ook in het ziekenhuis zal hij doorwerken in een speciaal ingerichte kamer. Hij heeft zijn bevoegdheden dan ook niet overgedragen aan de vicepresident.

Trump heeft vanuit het ziekenhuis laten weten dat het 'erg goed' met hem gaat. "Het gaat goed, denk ik! Bedankt allemaal. Veel liefs," twitterde hij.

Toch sloeg het nieuws dat Trump overgebracht werd naar het ziekenhuis in als een bom. 

Trump is vandaag behandeld met een experimenteel medicijn: een cocktail van synthetische antistoffen, waarmee volgens artsen goede resultaten zijn behaald.  

Geen negatieve spotjes

Joe Biden, de Democratische presidentskandidaat in de verkiezingen volgende maand, haalt voorlopig al het negatief getinte campagnemateriaal over zijn tegenstander president Donald Trump uit roulatie. Dat geldt zowel op internet als in de traditionele media, melden Amerikaanse media.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

President Trump en zijn vrouw testen positief op corona

Biden zou dat al hebben besloten voordat bekend werd dat Trump uit voorzorg naar het ziekenhuis wordt gebracht. De oud-vicepresident staakt hij zijn campagne niet volledig.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore