Ga naar de inhoud
Coronabesmetting

Joe Biden wenst Donald Trump beterschap

Joe Biden Beeld © EPA

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft president Donald Trump en zijn vrouw Melania beterschap gewenst. Biden en zijn vrouw hopen dat het presidentiële echtpaar snel beter wordt, laat de Democraat weten op Twitter.

"We zullen bidden voor de gezondheid en de veiligheid van de president en zijn familie", twittert hij. Vanochtend maakte Trump bekend dat hij en zijn vrouw corona hebben.

Testen

Biden laat zich naar verwachting de komende uren testen op corona. De 77-jarige Democraat ging woensdag in Cleveland nog in debat met Trump. Het was de eerste publieke discussie tussen de twee in aanloop naar de verkiezingen op 3 november. Ze hebben geen handen geschud.

Vicepresident Mike Pence heeft geen corona. Hij is in goede gezondheid en wenst het echtpaar Trump een goed herstel, aldus een bekendmaking eerder vandaag. De 74-jarige Trump valt vanwege zijn leeftijd in de risicogroep voor het coronavirus.

President
Lees ook:
President Trump en zijn vrouw testen positief op corona

Het volgende debat tussen Trump en Biden is op 15 oktober. Vanwege de veertien dagen verplichte quarantaine in de Verenigde Staten is het onzeker of Trump dan weer in debat kan met uitdager Biden.

Campagne op Twitter

Trumps campagne is momenteel stilgelegd. Volgens het Witte Huis kan hij zijn taken nog steeds uitvoeren. ''Ik verwacht dat hij verder campagne zal voeren via Twitter", zegt correspondent Erik Mouthaan.

"Hij zal zich waarschijnlijk zich terugtrekken in het Witte Huis. Maar daar kan je niet van op aan, want hij heeft aangetoond zich weinig aan de maatregelen te houden'', vertelt Mouthaan.

Trumps uitspraken over corona: 'Dit gaat snel voorbij, geen paniek'

02:04
Voordat hij het virus zelf opliep, was president Trump nogal stellig over corona.
Trumps
Lees ook:
Trumps campagne stilgelegd: 'Geen rally's, wel tweets vanuit Witte Huis'