'Kinderachtige scheldpartijen'

Amerikaanse media: dit verkiezingsdebat is ontspoord

30 september 2020 06:27 Aangepast: 30 september 2020 07:54
Trump en Biden tijdens het debat. Beeld © AFP

Het eerste verkiezingsdebat tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Democratische presidentskandidaat Joe Biden was hard en chaotisch, dat schrijven Amerikaanse media. Trump hield zich niet aan de vooraf gemaakte afspraken, melden alle media unaniem.

The New York Times meldt dat het debat vooral neerkwam op Trump die zijn Twitter-feed richting Biden bleef schreeuwen. "Trump kwam door het hele debat heen zonder het Amerikaanse volk te vertellen wat hij in een tweede termijn zal doen", schreef de krant. Hij liet zich volgens de krant zichzelf van zijn slechtste kant zien.

Ongefundeerde twijfel

"Trump onderbrak zowel Biden als Wallace (de debatleider) geregeld, haalde uit naar Bidens zoon, ging over zijn spreektijd heen en negeerde andere regels", schrijft de Washington Post. "Toen Trump werd gevraagd of hij racisten veroordeelde, weigerde hij dat." De Washington Post benadrukt ook dat Trump opnieuw ongefundeerde twijfel zaaide over stemmen per post.

"Eerste presidentieel debat ontaardt in chaos nadat Trump de avond ontregelt met beledigingen en interrupties", kopt nieuwszender CNN op de website. Ook nieuwszender NBC legt de nadruk op Trumps ontregelende optreden.

'Kinderachtige scheldpartijen'

Nieuwszender Fox News, geregeld op de hand van de president, beschrijft het debat als 'vurig' en stelt dat het debat 'ontaardde in aanvallen op Hunter Biden en kinderachtige scheldpartijen'. Hunter is Bidens zoon. "Toen Trump in de aanval ging probeerde Biden hem het zwijgen op te leggen door de president een 'clown' en een 'leugenaar' te noemen", aldus Fox News.

Fox wijst erop dat debatleider Wallace de president regelmatig terechtwees vanwege diens lak aan de vooraf gemaakte afspraken. "De door de wol geverfde journalist speelde vaak eerder de rol van een worstelscheidsrechter dan die van een moderator."

Trump tegen Biden: oud tegen nóg ouder. Hoe erg is dat?

De kandidaten zijn redelijk op leeftijd deze verkiezingen.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Debat Trump en Biden extreem chaotisch: 'Kiezer weinig wijzer'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore