Ga naar de inhoud
Vloeken en lachen

Britse dierentuin zit in de maag met scheldende papegaaien

Een grijze roodstaartpapegaai. Beeld © ANP

Bezoekers van een dierentuin in het Britse Lincolnshire kwamen onlangs voor een vervelende verrassing te staan toen ze de huid vol werden gescholden door een vijftal papegaaien. De dieren hadden het taalgebruik elkaar tijdens de sluiting van het park door het coronavirus aangeleerd.

Bij de afwezigheid van bezoekers hadden de vijf roodstaartpapegaaien elkaar in hun verblijf aangestoken tijdens hun quarantaine. De reactie van de medewerkers van de dierentuin, die hun lachen niet konden inhouden, maakte het alleen maar erger. Al snel begonnen ook de vogels te lachen na het schelden. 

Stamkroeg met oude mannen

Het is niet ongebruikelijk dat papegaaien bepaalde woorden overnemen, maar met de vijf scheldende dieren samen "begint het op een stamkroeg met oude mannen te lijken waar iedereen vloekt en schatert", zegt Steve Nichols, beheerder van de dierentuin, tegen het lokale Lincolnshire Live. "We vinden het als verzorgers altijd wel grappig." 

Politie
Lees ook:
Politie VS komt vrouw in nood redden, maar blijkt papegaai

Toen de dierentuin de deuren weer opende na de coronapauze, werden de brutale papegaaien op hoop van zegen weer tentoongesteld aan het publiek. Maar het duurde niet lang voor de bezoekers van het park het moesten ontgelden.

Vulgariteiten  

"Na twintig minuten kregen we al te horen dat er iemand was uitgescholden", zegt Nichols. "Daarna kreeg een volgende groep mensen vulgariteiten om de oren. Vooral een jong meisje kreeg er van langs." Welke scheldwoorden de papegaaien gebruikten, is niet bekend. 

Om een herhaling van het scenario te voorkomen, werden de grofgebekte vogels in een apart hok geplaatst, buiten het zicht van bezoekers. In het weekend zou immers een groep kinderen langskomen. Nichols: "Hopelijk zullen ze beter taalgebruik leren. We zullen ze later weer loslaten in aparte verblijven. Het is toch minder erg als er eentje aan het schelden is in plaats van een kleine groep."

Extreem
Lees ook:
Extreem sociaal: roodstaartpapegaai helpt ander en hoeft er niks voor terug