Echtelijke ruzie

'Oud-campagneleider Trump sloeg echtgenote en laadde pistool'

29 september 2020 04:16 Aangepast: 29 september 2020 07:20
Bodycam-beelden van de arrestatie van Parscale. Beeld © ANP

Brad Parscale, de voormalige campagnemanager van de Amerikaanse president Donald Trump, werd afgelopen zondag gearresteerd, en nu blijkt waarom. Hij zou zijn vrouw hebben geslagen en een pistool hebben geladen.

Dat laatste zou hij gedaan hebben tijdens een echtelijke ruzie, waarbij hij ook met zelfmoord zou hebben gedreigd. Deze zomer werd Parscale door de Amerikaanse president vervangen omdat die het niet eens was met de koers, maar nog altijd is hij een belangrijke leider van de campagne.

Dramatische aanhouding 

De oud-campagnemanager had volgens de politie tien vuurwapens in zijn huis in Fort Lauderdale, in de staat Florida. Daar zou Parscale zondag op dramatische wijze zijn aangehouden.

In een bodycam-video van de politie is te zien hoe Parscale's echtgenote in een handdoek en bikini buiten staat en agenten uitlegt dat haar man "gek doet" en een geladen pistool heeft. "Ik zag hem de jaloezieën naar de voortuin openen en hij deed ze weer dicht en ik hoorde een pistoolschot dacht ik", aldus Candice Parscale.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Hoge campagnebaas Trump aangehouden door politie'

Op de beelden is te zien dat Trumps voormalige campagneleider even later met ontblote borst en een blik bier in zijn hand naar buiten komt. Daarna wordt hij door de politie tegen de grond gewerkt en in de boeien geslagen, terwijl hij herhaaldelijk zegt dat hij niks heeft gedaan. Volgens de politie leek Brad Parscale onder invloed te zijn.

Kneuzingen

Volgens zijn vrouw was hij de laatste weken agressief geworden. "Ik zag meerdere grote kneuzingen op haar beide armen, haar wang en haar voorhoofd", schreef rechercheur Steven Smith in zijn verbaal. "Toen ik vroeg hoe ze daaraan was gekomen verklaarde ze dat Brad Parscale haar slaat."

De voormalig pr-man van de Amerikaanse president zou twee geweren, twee jachtgeweren en zes handpistolen thuis hebben. Hij is in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen voor onderzoek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trump ontevreden over koers en vervangt campagneleider

Podcast Bestemming Witte Huis

Podcast

Volg de podcastserie Bestemming Witte Huis van RTL Nieuws New York via Apple of Spotify.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore