Mogelijk suïcidaal

'Hoge campagnebaas Trump aangehouden door politie'

28 september 2020 03:35 Aangepast: 28 september 2020 03:39
Brad Parscale was lange tijd de campagneleider van Donald Trump, maar werd deze zomer vervangen. Beeld © EPA

Een van de belangrijkste leiders van de verkiezingscampagne van president Donald Trump is opgepakt. Volgens de politie probeerde de man zichzelf iets aan te doen en is hij uit voorzorg ingerekend.

Dat meldt het Amerikaanse ABC News. Brad Parscale was de afgelopen jaren hoofd van de herverkiezingscampagne van Trump.

Deze zomer werd hij door de Amerikaanse president vervangen omdat deze het niet eens wat met de koers, maar nog altijd is Parscale een belangrijke leider van de campagne. Hij is verantwoordelijk voor de digitale verkiezingscampagne.

Uit voorzorg

Volgens de politie zou hij in het bezit zijn geweest van meerdere wapens en dreigde hij zichzelf iets aan te doen. Zij vrouw zou de politie hebben gebeld omdat ze zich zorgen maakte om haar echtgenoot. De politie zou de campagnebaas vervolgens hebben ingerekend, uit voorzorg voor zijn eigen veiligheid. Hij zou mogelijk suïcidaal zijn.

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: bel 113 of 0800-0113 (gratis), of anoniem via de chat op de website 113.nl 

24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week

Volgens correspondent Erik Mouthaan had Parscale het er moeilijk mee dat hij was vervangen als hoogste baas van de campagne. "Daarnaast is er veel speculatie over de enorme hoeveelheid geld die de campagne betaald heeft aan een mediabedrijf dat deze man oprichtte", legt Mouthaan uit. Het bedrijf van Parscale was verantwoordelijk voor het inkopen van reclameplekken op websites en tv-zenders.

Persoonlijk aangevallen

Parscale werd persoonlijk aangevallen door anti-Trumpgroeperingen, vertelt Mouthaan. "Zij schetsten hem als een graaier in een spotje dat bedoeld was om de woede van president Trump op te wekken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trump ontevreden over koers en vervangt campagneleider

Geen lieverdje

Toch is Parscale zelf ook geen lieverdje, weet Mouthaan uit eigen ervaring. Hij werd eens uitgescholden door Parscale. "Ik had een liveverbinding tijdens een speech van president Trump, en ik stond op zo'n veertig meter afstand van hem", herinnert Mouthaan zich. "Toenmalig campagnevoorzitter Parscale stormde op me af en eiste dat ik ophield met praten, want ik moest mijn mond houden als de president aan het woord was."

Volgens ABC News is Parscale overgebracht naar het ziekenhuis. Hij liep geen verwondingen op. 

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore