Mogelijke ontspanningspoging

Vier arrestaties vanwege helikopterkaping België

27 september 2020 09:48 Aangepast: 27 september 2020 10:19
Beeld ter illustratie Beeld © AFP

In België zijn vier verdachten opgepakt in het onderzoek naar de kaping van een helikopter afgelopen vrijdag op de luchthaven van het Belgische Deurne.

Dat bevestigt het parket van Antwerpen, meldt de Belgische omroep VRT. De helikopter was gehuurd voor een rondvlucht om foto's te maken. Maar onderweg moest de piloot onder bedreiging van een wapen over Brusselse gevangenissen vliegen, wellicht voor een ontsnappingspoging.

Volgens de Vlaamse krant HLN hadden de kapers hun actie voorbereid door te bellen met de gevangenis om mee te delen dat er vanuit een helikopter filmopnames zouden worden gemaakt in de buurt van de gevangenis. Op die manier hoopten ze minder op te vallen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gekaapte helikopter cirkelt boven Brusselse gevangenissen

De poging mislukte. De piloot werd daarna gedwongen de helikopter aan de grond zetten in Hélécine, Waals-Brabant. De kapers waren sindsdien spoorloos. Wie er nu precies zijn opgepakt, is onduidelijk.

Traumatische ervaring

Ook is onduidelijk hoe het nu met de 36-jarige piloot gaat. Volgens Kristof Aerts van het Parket Antwerpen was ze zwaar onder de indruk, vertelde hij aan VRT.

"Ze heeft natuurlijk een traumatische ervaring achter de rug. Ze is geconfronteerd met gewapende mannen in een heel beperkte ruimte. Ze is onder begeleiding van de politiehelikopter van Helecine richting Melsbroek gevlogen en daar is ze opgevangen door de dienst slachtofferzorg."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore