Niemand ontsnapt

Gekaapte helikopter cirkelt boven Brusselse gevangenissen

25 september 2020 21:57 Aangepast: 25 september 2020 22:05
Beeld ter illustratie Beeld © AFP

Drie Belgische gewapende mannen hebben een helikopter gekaapt in een vermoedelijke poging om mensen te bevrijden uit gevangenissen. Ze kaapten een heli in Antwerpen en dwongen de piloot te vliegen naar enkele gevangeniscomplexen in Brussel.

Wat ze precies van plan waren, is niet duidelijk. Toen een politiehelikopter arriveerde sloegen ze op de vlucht. Ze ontkwamen uiteindelijk toen de helikopter landde in het Waalse dorpje Helecine. 

Niemand ontsnapt 

Uit de gevangenissen is in ieder geval niemand ontsnapt, laat een woordvoerder van het Belgische gevangenisautoriteit weten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ontsnapte Belg opgepakt die ansichtkaart naar gevangenis stuurde

De helikopter deed vier gevangenissen aan in Brussel. Boven alle vier bleef de helikopter in de lucht hangen. Of het plan was om te landen en gevangenen te helpen ontsnappen, is niet duidelijk. 

Volgens de Vlaamse krant HLN hadden de drie hun actie voorbereid door te bellen met de gevangenis om mee te delen dat er vanuit een helikopter filmopnames zouden worden gemaakt in de buurt van de gevangenis. Op die manier hoopten ze minder op te vallen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore