Start rechtszaak

Twee journalisten aangevallen met messen bij voormalig kantoor Charlie Hebdo

25 september 2020 18:39 Aangepast: 25 september 2020 18:54
Beeld © AFP

Twee mannen zijn opgepakt voor de aanval eerder vandaag op twee journalisten vlakbij het voormalige kantoor van Charlie Hebdo in Parijs. Het gaat om een Pakistaan en een Algerijn. Ze vielen vanmiddag de twee journalisten aan met messen.

Het is niet duidelijk hoe de twee slachtoffers eraan toe zijn. Volgens de Franse premier zijn ze in ieder geval niet in levensgevaar.  

De hoofdverdachte van de steekpartij in Parijs is een moslim uit Pakistan. Hij is 18 jaar en was bekend bij de veiligheidsdiensten, melden Franse media die zich baseren op politiebronnen. Hij zou eerder dit jaar al zijn opgepakt met een steekwapen

Zwaarbewapende agenten en militairen

Direct na de aanval ging Parijs in de hoogste staat van paraatheid: meerdere metrostations werden korte tijd gesloten en het straatbeeld in de omgeving werd gedomineerd door zwaarbewapende agenten en militairen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gewonden door geweld bij voormalig kantoor Charlie Hebdo

Het is onbekend wat het motief van de aanval was, maar opvallend is wel dat enkele weken geleden de rechtszaak is begonnen tegen 14 verdachten die betrokken zouden zijn bij de terreuraanslag in januari 2015.

Twaalf doden

Toen drongen twee terroristen de redactie van het Charlie Hebdo binnen en openden het vuur op de aanwezige redactieleden en tekenaars. Twaalf mensen kwamen om het leven. Enkele dagen later werden de twee daders na een dagenlange klopjacht door de politie gedood.

Het Franse blad publiceerde vanwege het begin van dat proces opnieuw cartoons van de islamitische profeet Mohammed. Daarop dreigde terreurorganisatie Al-Qaeda naar verluidt met een nieuw bloedbad. Het huidige adres van de redactie van Charlie Hebdo wordt uit voorzorg geheim gehouden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore