Digitale vergadering

Argentijnse parlementariër geschorst na kussen borsten vrouw

25 september 2020 06:44 Aangepast: 25 september 2020 06:44
Juan Emilio Ameri en zijn partner (midden) dachten niet in beeld te zijn. Beeld © Benjamin Alvarez / Twitter

Een Argentijnse parlementariër dacht tijdens een digitale zitting van het Lagerhuis dat hij even een privémomentje met zijn partner had. Juan Emilio Ameri was in de veronderstelling dat hij niet verbonden was met het internet toen hij in beeld de borsten van de vrouw kuste. Gisteren werd hij geschorst.

De actie van Ameri was te zien terwijl een ander lid van het Lagerhuis een toespraak hield op een groot videoscherm dat in het parlementsgebouw is neergezet. Op het scherm waren ook andere volksvertegenwoordigers te zien die vanwege het coronavirus vanuit huis deelnamen aan de parlementszitting.

Zitting gestaakt

Lagerhuis-voorzitter Sergio Massa staakte de sessie na het zien van de handeling van Ameri. Niet veel later werd het parlement geschorst.

"Deze afgelopen maanden waarin we op afstand hebben gewerkt, hebben we meerdere incidenten gehad waarbij afgevaardigden in slaap vielen of iemand zich verstopte", zei Massa. "Maar vandaag hebben we een situatie gehad waarin de grenzen van dit Huis echt zijn overschreden."

Slechte verbinding

Ameri, die uit de noordoostelijke provincie Salta komt, trachtte na afloop van het incident zijn excuses aan te bieden en zei dat hij dacht dat hij en zijn partner niet in beeld waren. "Hier in het midden van het land is de verbinding heel slecht", zei de parlementariër. Ameri voegde eraan toe dat zijn partner onlangs borstimplantaten had gekregen en hij op het betreffende moment vroeg hoe het met haar ging.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore