'Skiplezier mag, met mate'

Wintersport kan doorgaan, maar zonder après-ski in Oostenrijk

24 september 2020 12:22 Aangepast: 24 september 2020 12:34
Dit soort gezelligheid, zit er dit wintersportseizoen niet in. Beeld © ANP

Slecht nieuws voor de miljoen Nederlanders die jaarlijks op wintersportvakantie gaan. Vanwege de stijgende corona-besmettingen heeft de Oostenrijkse regering zojuist een après-skiverbod afgekondigd. Voor het hele seizoen.

De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz heeft zojuist het après-ski verbod afgekondigd,schrijft de Duitse krant Bild.

Er mag geen drukte meer zijn in bars en op terrassen en eten en drinken mag alleen zittend. Kort samengevat: 'skiplezier mag wel, maar zonder après-ski.' Het verbod geldt voor het hele seizoen. 

Populairste

Elk jaar gaan rond een miljoen Nederlanders op wintersportvakantie. Oostenrijk is een van de populairste wintersportlanden bij Nederlanders. De ANWB verwacht dat door corona iets minder wintersporters richting Oostenrijk zullen gaan, maar ook weer niet heel veel minder.

"Over het algemeen zijn het mensen die trouw zijn aan hun wintersportvakantie", zei Annelies Tichelaar van de ANWB eerder tegen RTL Nieuws.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wintersport in coronatijd: mondkapje in de skilift en geen après-ski

Populaire skigebieden

Op dit moment zijn de populaire skigebieden in Italië, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland geel, met uitzondering van enkele gebieden in Zwitserland.

Daar zijn op de kaart wat oranje stipjes te zien, wat betekent dat er geadviseerd wordt daar alleen heen te gaan voor noodzakelijke reizen.

Begin maart was in Noord-Italië een grote uitbraak van het coronavirus. Veel Nederlanders die er verbleven, pakten hun biezen. Maar zeker niet iedereen. "Het is net als een gewoon griepje."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore