Geadresseerd aan Trump

'Vermoedelijke afzender gifbrief aangehouden bij Canadese grens'

21 september 2020 03:00 Aangepast: 21 september 2020 03:04
Ter illustratie. Beeld © ANP

Een vrouw die ervan verdacht wordt een gifbrief naar het Witte Huis te hebben verstuurd, is aangehouden bij de Canadese grens. Ze zou een pistool bij zich hebben gehad toen ze probeerde de Verenigde Staten binnen te komen.

Dat meldt CNN. De vrouw wordt ervan verdacht een brief met het potentieel dodelijke gif ricine aan het Witte Huis te hebben verstuurd.

Ontdekt

Die brief was volgens de FBI geadresseerd aan president Donald Trump, maar werd ontdekt door een externe faciliteit die alle post voor het Witte Huis screent. Het is niet duidelijk wanneer de brief werd verzonden. De New York Times meldde eerder al dat de brief waarschijnlijk in Canada op de bus was gedaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Brief met dodelijk gif ricine naar Witte Huis gestuurd'

Ricine is zeer giftig. Het veroorzaakt misselijkheid, braken, orgaanfalen en uiteindelijk de dood. Er is geen tegengif bekend.

De vrouw zou de brief niet alleen naar het Witte Huis, maar ook naar een aantal gevangenissen in de Verenigde Staten hebben verstuurd. Het is nog niet duidelijk wat het motief van de vrouw was.

Achttien jaar gevangenisstraf

In het afgelopen decennium is in de VS vaker gedreigd aanslagen te plegen met ricine. Ook kregen vooraanstaande personen post met het gif. Onder hen oud-president Barack Obama en miljardair Michael Bloomberg, toen nog burgemeester van New York.

De actrice die de brieven verstuurde in 2013 kreeg achttien jaar gevangenisstraf.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Actrice krijgt 18 jaar voor gifbrief Obama

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore