Sydney - Sydney

Zeven-uur durende vlucht zonder eindbestemming in 10 minuten uitverkocht

18 september 2020 18:30 Aangepast: 18 september 2020 21:02

Door de coronacrisis wordt er wereldwijd veel minder gevlogen. Veel mensen missen niet alleen de vakantie zelf, maar ook de ervaring van het vliegen. De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft daar iets op bedacht: een vlucht van zeven uur zonder eindbestemming. De kaartjes waren in 10 minuten allemaal weg.

Het vliegtuig zal opstijgen op het vliegveld van Sydney en op dezelfde plek weer landen. In de zeven uur dat het in de lucht is, neemt het toestel de passagiers mee langs de oostkust van Australië, om uiteindelijk over het binnenland weer terug te keren.Onderweg krijgen passagiers allemaal populaire trekpleisters te zien, zoals het Great Barrier Reef, de berg Uluru en de haven van Sydney.

Strenge coronaregels

In Australië zijn momenteel strenge coronaregels van kracht. De meeste internationale vluchten worden aan de grond gehouden, een trip naar het buitenland zit er voor de meeste Australiërs niet in. De grenzen tussen de Australische deelstaten zijn daarnaast ook gesloten waardoor Australiërs zelfs niet eens in eigen land kunnen reizen. Deze vlucht biedt een uitweg.

Ervaring met tourvluchten

De 134 tickets die werden aangeboden, waren binnen 10 minuten allemaal weg en daarmee is dit de snelst uitverkochte vlucht ooit voor Qantas. De luchtvaartmaatschappij heeft daarom laten weten meer van dit soort vluchten aan te willen bieden als er veel vraag naar is.

Qantas heeft ervaring met het uitvoeren van dit soort tourvluchten. Voor de coronacrisis vlogen er regelmatig vluchten over Antarctica. Ze landden altijd weer terug op de Australische luchthaven waarvandaan ze vertrokken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duurzame Flying V vliegt: 'Grootste revolutie sinds de straalmotor'

Maar er zijn ook nadelen te bedenken voor dit soort tourvluchten. Want de luchtvaart is een van de grootste uitstoters van stikstof. Extra vluchten zonder eindbestemming dragen hier onnodig aan bij, en verspillen daarnaast ook nog eens brandstof.

Het succes van de nieuwe tourvlucht is in de luchtvaartwereld echter niet onopgemerkt gebleven. Luchtvaartmaatschappijen in Taiwan en Zuid-Korea zijn ook begonnen met het aanbieden van tourvluchten zonder andere bestemming.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore