Coronacrisis

Sightseeingsvluchten Azië: opstijgen en landen op zelfde plek

17 september 2020 03:54 Aangepast: 17 september 2020 07:25
Reizigers kunnen vanuit de lucht genieten van het landschap. Beeld © ANP

Voor reizigers die verknocht zijn aan vliegen, maar door de reisbeperkingen vanwege het coronavirus aan de grond moeten blijven, hebben enkele Aziatische luchtvaartmaatschappijen een oplossing bedacht. Vluchten in het kader van sightseeing, waarbij het toestel opstijgt en landt op hetzelfde vliegveld. Ook het Australische Qantas gaat ze aanbieden.

Onder meer het Taiwanese EVA Airways en het Japanse All Nipon Airways bieden de vluchten zonder bestemming aan, meldt persbureau Reuters. Ook Singapore Airlines overweegt om met de vluchten te beginnen. 

Hello Kitty-vlucht

De aanbiedingen zijn bedoeld om de crisis in de luchtvaartsector in de landen enigszins te verlichten. In de regio Zuidoost-Azië is het aantal internationale vluchten tijdens de coronacrisis met liefst 97,5 procent gedaald. 

Het Taiwanese EVA had vorige maand al een aanbieding waarbij mensen op Vaderdag in het speciale Hello Kitty-toestel van de maatschappij een vlucht over het land konden maken. Bij het eveneens Taiwanese Tigerair kunnen mensen voor 228 dollar een vlucht over een eiland bij Zuid-Korea maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mayday bij BA: vliegmaatschappij bloedt 20 miljoen per dag

De Australische maatschappij Qantas volgt vanaf volgende maand het voorbeeld van de Aziatische bedrijven. In een vlucht van zeven uur kunnen passagiers hun eigen land van boven bekijken.

Klimaatneutraal

"We kunnen je nu niet meenemen naar het buitenland, maar we kunnen wel inspiratie bieden voor toekomstige reizen naar de mooiste bestemmingen van Australië", zegt de CEO van het bedrijf.

Het concept van de 'sightseeingsvlucht' is niet nieuw. De afgelopen 26 jaar worden Qantas-toestellen al gebruikt voor vluchten over Antarctica.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vliegen in coronatijd: op Nederlandse vluchten gaat het goed (tot de landing)

RTL Nieuws corona-update

Antwoord op coronavragen

Hier lees je alle vragen en antwoorden terug van antwoorden op vragen van bezoekers over corona.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore