6 tot 8 miljoen

Dino kopen? Skelet tyrannosaurus rex onder de hamer

17 september 2020 02:48
Tyrannosaurus rex 'Stan' wordt op 6 oktober geveild. Beeld © ANP

Het is een dure grap, maar wie nog een spaarcentje heeft liggen, kan op 6 oktober in het bezit komen van een compleet skelet van een tyrannosaurus rex. De dinosaurus gaat bij het gerenommeerde veilinghuis Christie's onder de hamer en moet tussen de 6 en 8 miljoen dollar opleveren.

De komende periode, tot aan de veiling op 6 oktober, staat het skelet van de dinosaurus tentoongesteld in de etalage van Christie's in New York. "Op die manier kunnen enthousiastelingen en voetgangers op afstand leren van een van de meest iconische dinosaurussen", zegt een onderzoeker van het veilinghuis. 

Compleet exemplaar

Het gaat om een van de compleetste skeletten van een tyrannosaurus, die 67 miljoen jaar geleden leefde. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

166 miljoen jaar oud dinosaurusbot gevonden, 'bewijs stegosauriërs Schotland'

De botten van de dino werden in 1987 voor het eerst ontdekt door een amateurpaleontoloog genaamd Stan Sacrison, naar wie het dier werd genoemd. In eerste instantie werd gedacht dat het om een triceratops ging. In 1992 werd de opgraving hervat. Het duurde 30.000 uur om het complete skelet boven de grond te krijgen, meldt CNN. In totaal werden er 188 botten gevonden. 

Gebroken nek 

'Stan' was bijna 4 meter hoog en 12 meter lang. De tyrannosaurus zou zijn nek gebroken hebben, zo bleek uit het bestuderen van de botten. Ook hebben onderzoekers ontdekt dat hij verwondingen aan onder meer zijn ribben opliep in een gevecht met een andere dinosaurus, waarschijnlijk een soortgenoot. 

Nieuwe dinosoort ontdekt: Overoraptor chimentoi

In juni ontdekten onderzoekers een nieuwe dinosaurussoort, de Overoraptor chimentoi.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore