Terug in vrije tijd

Amerikaanse agent gefilmd terwijl hij inbreekt bij dode man

12 september 2020 14:58

In de Amerikaanse staat Californië zit een agent vast op verdenking van inbraak. En niet zomaar een inbraak: hij zou gefilmd zijn terwijl hij inbrak in het huis van een overleden man. Zijn baas is teleurgesteld: "We zijn de familie excuses verschuldigd."

De agent, Steve Holtz, was een plaatsvervangend sheriff. Hij werkte al 14 jaar bij de politie en was degene die het slachtoffer dood had aangetroffen. Holtz was naar het huis gestuurd omdat er zorgen waren over de toestand van de 70-jarige man.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Agent neemt 1,5-jarig kind op arm na ongeluk: 'Dit is waar je het voor doet'

Op beelden van een beveiligingscamera is te zien hoe Holtz het huis binnengaat in zijn uniform. Die beelden zijn van het moment dat hij de man dood aantrof. Op latere beelden is hij opnieuw te zien in vrijetijdskleding. Holtz ging terug om spullen te stelen.

Excuses verschuldigd

Volgens de lokale zender KCAL maakte hij onder meer een ventilator, een kluis voor vuurwapens en een gewone kluis buit. Hij zit vast op verdenking van inbraak, het stelen van een wapen en het bezit van een wapen. Hij zou daarvoor, als hij wordt veroordeeld, een gevangenisstraf kunnen krijgen.

De man nam onder meer een kluis mee. De man nam onder meer een kluis mee.

De sheriff van Orange County, waar de inbraak plaatsvond, is zwaar teleurgesteld. "Hij was opgeroepen om hulp te verlenen, niet om diefstal te plegen. Hij heeft de familie van deze man zwaar getroffen. We zijn hen excuses verschuldigd."

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore