Bij een olieraffinaderij

Venezuela: Amerikaanse spion gearresteerd

12 september 2020 06:38 Aangepast: 12 september 2020 07:11
Beeld © AFP

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft in een televisietoespraak gezegd dat zijn land een Amerikaanse spion heeft gearresteerd. Dat gebeurde in de buurt van een olieraffinaderij.

"Gisteren hebben we een Amerikaanse spion gearresteerd die zich in de buurt ophield van de raffinaderijen in Amuay en Cardon," zei Maduro in de toespraak. "Hij had zware wapens bij zich en had grote hoeveelheden dollars op zak.’"

Volgens Maduro is de spion een Amerikaanse marinier die op een CIA-basis in Irak heeft gewerkt. De man had volgens Maduro grote hoeveelheden geld bij zich tijdens de arrestatie. Maduro gaf verder geen details. Het Witte Huis en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken hebben nog niet gereageerd op de mededeling van Maduro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Soep van gratis koeienbloed houdt families Venezuela in leven

Brandstoftekort

Venezuela heeft een groot tekort aan brandstof. Het land verkeert in een crisis, omdat meer door economische sancties van de Verenigde Staten tegen Venezuela. 

Olie maakte van Venezuela ooit een welvarend land, maar momenteel verkeert het land in een ernstige sociale, economische en brandstofcrisis, onder meer door de economische sancties van de Verenigde Staten tegen Venezuela.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore