Lichaamsdelen weggesneden

Man opgepakt voor gruwelijke paardenmishandelingen Frankrijk

07 september 2020 21:14 Aangepast: 08 september 2020 10:10
Archieffoto Beeld © Getty Images

De Franse politie heeft een man gearresteerd die verdacht wordt van betrokkenheid bij de lugubere dood van tientallen paarden. In veel gevallen werden de ogen, snuit of andere lichaamsdelen van de dieren weggesneden.

Het gaat om een 50-jarige verdachte zonder werk. De man werd aangehouden in Haut-Rhin, een departement grenzend aan Duitsland en Zwitserland.

De man werd een dag later zonder aanklacht weer vrijgelaten. "De hechtenis van de verdachte is opgeheven", vertelde een politiebron. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnieuw paardenmishandeling in Frankrijk, politie opent klopjacht

Hij zou zijn herkend op basis van een compositiefoto die gemaakt was aan de hand van verklaringen van een paardenhouder uit het midden van het land, bij wie twee daders in augustus toesloegen.

De verdachte zou in het verleden ook in Duitsland dieren hebben verminkt en is in Frankrijk eerder veroordeeld voor drugsdelicten. De aanklager houdt er wel rekening mee dat hij mogelijk niet voor alle incidenten verantwoordelijk is.

Klopjacht

Eerder vandaag meldde de politie nog dat twee verdachten hebben weten te ontkomen aan een grote klopjacht. Een paardeneigenaar in de buurt van Dijon zag het tweetal zaterdagavond op zijn weiland en sloeg alarm. Tientallen agenten en een politiehelikopter probeerden het duo te achterhalen, maar volgens de politie liep het spoor dood.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gruwelijke dierenmishandelingen Frankrijk: satanisme of internet challenge?

Sinds het begin van het jaar zijn meer dan twintig paarden op brute wijze gedood, meestal op weilanden in het noorden van het land. Hun lichamen waren verminkt; bij sommige dieren was een oor afgesneden, waren ogen uitgestoken of de genitaliën afgesneden. Er was nooit vlees van de karkassen weggesneden.

In korte tijd

Volgens de politie doken in 2014 en 2016 soortgelijke paardenzaken op, maar zijn het er dit jaar opvallend veel in korte tijd. Onduidelijk is of de verminkingen zijn ingegeven door satanische rituelen, verzekeringsfraude, trofeejacht of een internetuitdaging.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore