Ga naar de inhoud
7000 hectare verwoest

'Gender reveal party' in Californië eindigt in hevige bosbrand

Een rookmachine heeft deze brand vermoedelijk veroorzaakt. Beeld © Zuma Press

In de Amerikaanse staat Californië hebben mensen een rookmachine gebruikt tijdens een 'gender reveal party'. De machine moest een mooi effect toevoegen aan het babyfeestje, maar dat ging nogal mis. De machine veroorzaakte een hevige, grote bosbrand.

Hoge vlammen, zwartgeblakerde bomen, smeulende grond, uitrukkende brandweermannen. De bosbrand woedt sinds zaterdagochtend in het El Dorado Ranch Park in Yucaipa, Californië en heeft inmiddels 7000 hectare natuurgebied vernield.

Er zijn tot nu toe drieduizend mensen geëvacueerd uit het gebied, er zijn vier blushelikopters ingezet en er zijn honderden brandweermannen uitgerukt. De wind bemoeilijkt het blussen, meldt CNN. Het vuur gaat vier verschillende kanten op.

Hoge temperaturen

Ook door de aanhoudende hitte in Californië, kost het de brandweer veel moeite het vuur onder controle te krijgen. Op sommige plekken is het 40 tot 50 graden Celsius, zo schrijft de BBC. 

Door die hoge temperaturen woeden er bovendien meerdere bosbranden in de Amerikaanse staat. De grootste brand heeft meer dan 73.000 hectare verwoest.  

Verantwoordelijk

De mensen die de gender reveal party organiseerden, waarbij het geslacht van de ongeboren baby bekend werd gemaakt, kunnen volgens de brandweer verantwoordelijk worden gehouden voor de financiële gevolgen van deze bosbrand. Er is tot nu toe geen aangifte gedaan.  

De brandweer twitterde ook dat mensen zich bewust moeten zijn van de gevaren van de droogte. "Er is niet veel nodig om een bosbrand te veroorzaken", viel te lezen in de schriftelijke waarschuwing. 

Bron: RTL Nieuws