Minstens 30 aanvallen

Opnieuw paardenmishandeling in Frankrijk, politie opent klopjacht

06 september 2020 17:08 Aangepast: 06 september 2020 19:23
Archieffoto Beeld © Thinkstock

De Franse politie opent een klopjacht op twee verdachten van tientallen paardenmishandelingen, waarbij in veel gevallen de ogen, snuit of andere lichaamsdelen van de paarden werden weggesneden. Vanmorgen zou er opnieuw een paard zijn toegetakeld.

De paardeneigenaar belde de politie nadat hij lichten in zijn weide had gezien. Lokale media melden dat het paard gewond was geraakt in zijn flank. 

Klopjacht

De politie stuurde veertig agenten naar Losne, een stad vlakbij Dijon, meldt de BBC. Samen met politiehonden en een helikopter heeft de politie het gebied bij het weiland uitgekamd. Ze spreken van een klopjacht op de twee verdachten die de politie sinds eind augustus op het oog heeft. Ze deelden ook al een digitale schets van een verdachte op Facebook.

De digitale schets van één van de verdachten die de Franse politie heeft vrijgegeven. De digitale schets van één van de verdachten die de Franse politie heeft vrijgegeven.

Sinds het begin van dit jaar zijn meer dan dertig paarden in Frankrijk gedood of verwond. In veel van de gevallen worden door de daders de oren, ogen, snuit of andere lichaamsdelen van dieren weggesneden. Ook worden soms de genitaliën zwaar verminkt.

Het is nog onduidelijk of het gaat om één of meerdere daders, of dat het gaat om copycats door het hele land.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gruwelijke dierenmishandelingen Frankrijk: satanisme of internet challenge?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore