40 opvarenden, 6000 koeien

Japan stopt de zoektocht naar slachtoffers van gezonken schip

05 september 2020 09:36 Aangepast: 05 september 2020 09:40
Eén van de bemanningsleden die door de Japanse kustwacht uit zee is gered. Beeld © ANP / AP

De Japanse autoriteiten stoppen tijdelijk met de zoektocht naar tientallen vermiste opvarenden van een gezonken vrachtschip. De kustwacht heeft tot nu toe twee overlevenden kunnen redden, maar moet de reddingsoperatie nu stilleggen omdat de zware tyfoon Haishen dichterbij komt.

De zoektocht zou pas hervat kunnen worden als de tyfoon over Japan is getrokken en dat kan nog dagen duren. De storm wordt vandaag verwacht. De tyfoon zal gepaard gaan met harde wind en enorme golven.

Noodsignaal

Het vrachtschip, de Gulf Livestock 1, verdween eerder deze week voor de kust van Japan. Het schip stuurde een noodsignaal uit nadat het in tyfoon Maysak terechtkwam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrachtschip met 43 mensen en duizenden koeien spoorloos

Het schip vertrok ruim twee weken geleden vanuit Nieuw-Zeeland en had binnenkort aan moeten komen in de haven van Jingtang in China. Behalve de duizenden koeien bevonden zich 39 bemanningsleden uit de Filipijnen, twee uit Nieuw-Zeeland en twee uit Australië aan boord.

Weinig overlevenden

Slechts drie bemanningsleden zijn tot nu toe door de Japanse kustwacht gered. Voor één kwam de hulp te laat. In het gebied zijn ook karkassen van koeien gevonden.

Reddingsactie gezonken schip Japan: 'Ben ik als enige gered?'

Een van de gevonden bemanningsleden dreef met een reddingsvest in de zee.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore