Stunt actiegroep

Drone strooit met zakjes wiet in centrum van Tel Aviv

04 september 2020 05:21 Aangepast: 04 september 2020 05:31
De wietzakjes belandden op het Rabin-plein in Tel Aviv. Beeld © Reuters

Voor wietliefhebbers in Tel Aviv was het gisteren een geschenk uit de hemel: een drone die vanuit hoog in de lucht zakjes cannabis liet vallen in het centrum van de Israëlische stad. Het ging om een actie van activisten die willen dat cannabis in het land gelegaliseerd wordt.

De stunt was van tevoren aangekondigd op social media. "Het is zover", schreef de actiegroep Green Drone op het platform Telegram. "Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is de Green Drone die je gratis cannabis bezorgt vanuit de lucht."

Graaiende voetgangers

Tientallen zakjes wiet lagen door de actie op het Rabin-plein, waar een enkele voetganger stopte om er een paar op te rapen. Sommige mensen waagden zich op de straten naast het plein tussen de auto's om de zakjes te pakken. 

Het gros werd echter in beslag genomen door politieagenten, die minder blij waren met de vliegende drugskoerier. De twee bestuurders ervan werden opgepakt. In een verklaring stelde de politie dat er vermoedelijk 'een gevaarlijke drug' in de zakjes zou zitten.

Medische doeleinden 

In Israël is het gebruik van cannabis toegestaan voor medische doeleinden, maar gebruik als genotsmiddel is verboden. Wel gaf de regering in mei toestemming voor de export van medicinale cannabis, die het land honderden miljoenen dollars op moet leveren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wiet gevonden in 2700 jaar oude tempel Israël

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore