'Groeten uit Thailand'

Ontsnapte Belg opgepakt die ansichtkaart naar gevangenis stuurde

03 september 2020 23:05 Aangepast: 03 september 2020 23:42
Exterieur van de gevangenis in het Belgische Turnhout, vlak over de grens bij Tilburg. Beeld © BELGA

De Belgische politie heeft een 26-jarige gevangene opgepakt, die vorig jaar december wist te ontsnappen en daarna provocerend een ansichtkaart naar de gevangenis in Turnhout stuurde. De man werd vanavond aangehouden bij Lummen in Belgisch-Limburg.

De man ontsnapte op 19 december door met vier medegevangenen over een muur te klimmen tijdens een avondwandeling op het complex. Ze zouden kabels van 10.000 volt door hebben geknipt en lieten zich vervolgens via touwen naar beneden zakken.

Groeten uit Thailand

Drie van hen werden diezelfde avond nog opgepakt en de vierde werd begin januari in Nijmegen gearresteerd. De vandaag aangehouden gevangene wist negen maanden lang uit handen van de politie te blijven. In januari stuurde hij een ansichtkaart naar de gevangenisdirectrice met daarop de tekst: 'Groeten uit Thailand'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ontsnapte Belg stuurt kaart naar gevangenis: 'Groeten uit Thailand'

Volgens de Belgische krant De Morgen werd de man in 2017 veroordeeld tot 18 maanden cel nadat hij met 25000 xtc-pillen werd betrapt op de snelweg.

Vorig jaar werd hij weer veroordeeld, dit keer voor een schietpartij. Hij moest twee jaar de gevangenis in. Daarnaast heeft Marokko om zijn uitlevering gevraagd, in dat land wordt hij verdacht van betrokkenheid in een grootschalige drugszaak.

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore