Ga naar de inhoud
Tyfoon Japan

Vrachtschip met 43 mensen en duizenden koeien spoorloos

Eén bemanningslid is door de Japanse kustwacht uit zee gered. Beeld © ANP

Een vrachtschip met bijna zesduizend koeien en 43 bemanningsleden aan boord is spoorloos verdwenen voor de kust van Japan. Het schip stuurde een noodsignaal uit nadat het in een tyfoon terechtkwam. Slechts één bemanningslid, dat met een reddingsvest in zee werd gevonden, is tot nu toe door de Japanse kustwacht gered.

Het vrachtschip stuurde een noodsignaal vanuit de Oost-Chinese Zee, waar het terechtkwam in tyfoon Maysak. Aan boord waren 5.867 koeien en zeker 43 bemanningsleden. Slechts één bemanningslid is tot nu toe door de Japanse kustwacht gered.

Reddingsvlot gespot

Vanuit een helikopter werd een reddingsvlot gespot, maar door sterke wind en regen lukte het de kustwacht gisteravond nog niet om de opvarenden van dat vlot te redden.

Containerschip
Lees ook:
Containerschip ramt Willemsbrug in Rotterdam en verliest containers

Het schip vertrok ruim twee weken geleden vanuit Nieuw-Zeeland en had een dezer dagen aan moeten komen in de haven van Jingtang in China. Behalve de duizenden koeien bevonden zich aan boord 39 bemanningsleden uit de Filipijnen, twee uit Nieuw-Zeeland en twee uit Australië. Het geredde bemanningslid komt uit de Filipijnen.

Grootschalige zoekactie

De Japanse kustwacht is massaal uitgerukt met meerdere reddingsboten, helikopters en vliegtuigen. Het vrachtschip is 139 meter lang en staat geregistreerd in Panama. Zowel Australië en Nieuw-Zeeland verlenen consulaire hulp aan de familieleden van de bemanning.