Bestuurder vervolgd

Zelfrijdende Tesla knalt tegen politiewagen, chauffeur keek filmpje

29 augustus 2020 09:53 Aangepast: 29 augustus 2020 11:19
Beeld © Twitter / @NC_GHSP

Een opmerkelijk ongeluk in de VS, afgelopen week. Een zelfrijdende auto botste tegen een politiewagen. Volgens de politie was de bestuurder op dat moment een film aan het kijken achter het stuur.

Het ongeluk gebeurde woensdagochtend in alle vroegte in de staat North Carolina. De aangereden agenten waren juist afgekomen op een ander ongeluk. Dat is ook de reden dat de twee politiewagens stilstonden langs de kant van de weg, schrijft de lokale zender Fox 46. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tesla: dodelijk ongeluk eigen schuld bestuurder

De Tesla botste tegen één van de politieauto's, die de andere weer opzij duwde. De agenten vielen daardoor op de grond. "Gelukkig raakte niemand gewond", schrijft de politie op Twitter.

Filmpje op telefoon

De bestuurder van de Tesla heeft verklaard dat hij een filmpje aan het kijken was op zijn telefoon. Hij wordt vervolgd omdat hij geen ruimte gaf aan hulpdiensten en omdat hij een 'televisie' in de auto had.

In 2018 was er ook een ongeluk met een zelfrijdende Tesla. Die botste keihard tegen een betonnen afscheiding aan. Het bedrijf kwam daarna snel met een verklaring dat het ongeluk de schuld was van de bestuurder en niet van het systeem in de auto.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geen geld terug voor klagers over 'talloze mankementen' Tesla-taxi

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore