Zeker 15 aanvallen

Gruwelijke dierenmishandelingen Frankrijk: satanisme of internet challenge?

26 augustus 2020 20:20 Aangepast: 26 augustus 2020 20:52
Beeld © ANP

De Franse politie jaagt op de daders van een serie gruwelijke dierenmishandelingen die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden op het Franse platteland. Agenten waarschuwen eigenaren van paarden en ezels om zeer oplettend te zijn, nadat bij zeker vijftien aanvallen dieren gedood of zwaar verwond werden.

Agenten zeggen dat zij geen idee hebben over het motief voor de mishandelingen, schrijft de Britse krant The Guardian. De politie houdt rekening met satanische rituelen of een online challenge.

Verminkte genitaliën

Bij een recent incident raakte een eigenaar van een dierenopvang gewond in het dorpje Villefranche-Saint-Phal in de Bourgogne. De oudere Fransman betrapte twee insluipers die twee pony's en een paard hadden bewerkt met een mes.

De betrapte mannen staken de eigenaar neer en vluchtten. De man moest in het ziekenhuis worden behandeld voor zijn verwondingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sterke toename dierenmishandeling: 'Mensen vervelen zich'

In veel van gevallen worden door de daders de oren, ogen, snuit of andere lichaamsdelen van dieren weggesneden. Ook worden soms de genitaliën zwaar verminkt.

Traumatiserend

Sinds het begin van het jaar zijn er vijftien van dit soort aanvallen geweest in heel Frankrijk. Eerder deze maand werd een veulen in het oosten van Frankrijk gedood in een manege. Het dier was in het hart gestoken en verschillende lichaamsdelen waren verwijderd. In een ander geval werd een paard verdoofd en werd een oog en een deel van een been verwijderd. Het dier stierf later.

Een woordvoerder van de politie zegt dat ze voor een mysterie staan. "We snappen niet wat hier achter zit. Is het een satanisch ritueel, een macabere zoektocht naar trofeeën of een internet challenge? We weten het gewoon niet. Het is zeer traumatiserend."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore