'Donald is wreed'

Zus van Trump doet een boekje open over haar broer in stiekem opgenomen audio

23 augustus 2020 09:36
Donald Trump en zijn zus Maryanne Trump Barry Beeld © AFP / Ed Jones

Maryanne Trump Barry, de zus van de Amerikaanse president Trump, heeft zich in een reeks telefoongesprekken kritisch uitgesproken over haar broer. De gesprekken zijn stiekem opgenomen door haar nicht, Mary Trump.

De Amerikaanse krant The Washington Post publiceerde een selectie van de audiofragmenten op zijn website. "Hij heeft geen principes. Helemaal geen. Geen enkel", hoor je de 83-jarige Barry zeggen in één van de fragmenten.

'Zijn verdomde tweet'

In het gesprek tussen Barry en haar nicht is te horen hoe verbaasd de zus is met het optreden van Trump als president. "Zijn verdomde tweet en liegen, oh mijn god", zei ze. "Ik praat te vrijuit, maar weet je. De verandering van verhalen. Het gebrek aan voorbereiding. Het liegen. Holy shit."

Barry heeft zich in het openbaar nooit kritisch uitgesproken over de Amerikaanse president, maar uit de opnamens die in handen zijn van The Washington Post blijkt dat het tussen de broer en zus niet goed zit. "Het is de nepheid van dit alles. Het is de nepheid en zijn wreedheid. Donald is wreed."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rechter beslist: nicht Trump mag boek publiceren

Mary Trump bracht afgelopen maand een boek uit over haar oom, Donald Trump. Hierin stelt ze onder meer dat Trump een vriend betaalde om zijn examens te maken zodat Trump naar de universiteit kon.

Ze werd gevraagd wie haar bronnen waren, want nergens in het boek wordt gesproken over deze opgenomen gesprekken met haar tante. The Washington Post vroeg haar hiernaar, en toen onthulde ze dat ze in 2018 en 2019 voor vijftien uur aan gesprekken met Maryanne Trump Barry heeft opgenomen.

Nog geen reactie

Het is voor het eerst dat er kritiek vanuit de familie van Trump naar buiten komt. Mary Trump vertelde eerder al wel dat ze alles zou doen om ervoor te zorgen dat de democraat Joe Biden president van Amerika zou worden.

Donald Trump heeft vooralsnog niet gereageerd op de beschuldigingen. Ook zijn zus heeft niet gereageerd op de gepubliceerde gesprekken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Biden of Trump: welke presidentskandidaat past bij jou?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore