Wacht niet op bedankje

Amerikaan deelt briefjes van 100 dollar uit in wachtrij corona-bijstand

22 augustus 2020 20:10 Aangepast: 22 augustus 2020 20:34
Mensen in de rij voor coronasteun (niet de bewuste wachtrij)

Inwoners van de Amerikaanse staat Oregon die bij de bank een aanvraag wilden doen voor coronasteun, kregen meer dan waar ze op gerekend hadden. Ze hadden recht op 500 dollar, maar een onbekende man deelde briefjes van 100 dollar uit.

Dat gebeurde in de stad Hillsboro. Honderden mensen stonden in de rij voor de bank, toen een man in 'een luxe sportwagen' aan kwam rijden. Die baalde ervan dat de mensen de pinautomaat blokkeerden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weer coronaprotest in Den Haag, burgemeester waarschuwt demonstranten

Mensen in de rij legden uit dat ze er stonden om de corona-bijstand aan te vragen. "Oh, hebben jullie hulp nodig?", vroeg hij. Daarop pakte de man een stapel bankbiljetten van 100 dollar.

"Hij begon de briefjes uit de delen aan mensen in de rij. Hij zei: hier, neem maar", vertelt een van de mensen aan de lokale zender KOIN. Het is niet duidelijk hoeveel geld de man precies heeft uitgedeeld, maar hij zou een wikkel van de stapel biljetten hebben getrokken. Dat zou volgens getuigen betekenen dat het in ieder geval om 100 biljetten, dus 10.000 dollar ging.

500 dollar hulp

De staat Oregon heeft een regeling om mensen die hard getroffen zijn door het virus 500 dollar te geven. Volgens KOIN leidde dat tot lange rijen bij banken in de staat. Daar kunnen mensen een aanvraag doen voor het hulppakket.

De onbekende man zou niet op bankjes hebben gewacht. Na het uitdelen van het geld 'reed hij gewoon weg', zeggen getuigen. Daarom doen ze hun verhaal aan de zender. "Iedereen in de rij wil hem bedanken, hij is een held."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vijftig mensen in quarantaine na corona-uitbraak in azc

Thymon en Noa zijn door corona werkloos

Ook in ons land zijn mensen financieel hard geraakt door corona. Zoals Thymon en Noa. Ze woonden net samen en zijn nu werkloos door het virus.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore