Ga naar de inhoud
Oefenwedstrijd

Tientallen Feyenoordhooligans rellen in Duisburg

Archieffoto. Beeld © ANP

In de binnenstad van Duisburg zijn tientallen hooligans opgepakt na een grote vechtpartij. Onder waren Feyenoordaanhangers en hooligans van Borussia Dortmund en de plaatselijke voetbalclub MSV.

Feyenoord houdt vandaag in twee oefenwedstrijden achter gesloten deuren, tegen MSV Duisburg en Borussia Dortmund. Vermoedelijk hebben supporters van de verschillende clubs afgesproken om met elkaar op de vuist te gaan.

Na een vechtpartij bij een kroeg trokken zo'n zestig hooligans uit Rotterdam door de binnenstad en gooiden met flessen. Ook vloog een fiets door de lucht.
De politie rukte massaal uit om de rust te herstellen. Voor het overzicht werd een helikopter ingezet.

Bijlow
Lees ook:
Bijlow voor het eerst in voorbereiding op doel bij Feyenoord

Volgens de politie begon het met een vechtpartij tussen een stuk of vijf personen. Toen Feyenoord-fans die in een nabijgelegen café zaten zich ermee gingen bemoeien, liep het uit de hand en vielen er klappen. Twee mannen, die niet bij de voetbalaanhang hoorden, liepen letsel op maar konden na medische behandeling naar huis.

'Rotterdam hooligans'

De Nederlanders trokken daarna, luid schreeuwend 'Rotterdam hooligans', verder de stad in richting de binnenhaven. Er ontstond een confrontatie met de politie. De agenten werden bekogeld, waardoor twee van hen lichtgewond raakten. De daders sloegen op de vlucht maar werden op het Opernplatz door een grote politiemacht ingesloten.

Acht van hen bleken in het bezit van drugs, anderen hadden een mes of honkbalknuppel bij zich. Daarvan is aangifte gedaan. Ook werden vuurwerk en mondbeschermers in beslag genomen. Negen hoofdverdachten werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor, maar later op de avond vrijgelaten. Alle leden van de groep kregen een gebiedsverbod voor de stad. Het gerechtelijk onderzoek gaat nog door.

Feyenoord
Lees ook:
Feyenoord met kleinere groep op trainingskamp door coronageval