Robert Trump (71)

Broer van Trump overleden: 'Hij was ook mijn beste vriend'

16 augustus 2020 07:33 Aangepast: 16 augustus 2020 13:01
Robert Trump feliciteert Donald Trump in 2016 met de presidentsverkiezing. Beeld © AFP

De jongere broer van Donald Trump is overleden. De 71-jarige Robert Trump overleed een dag nadat zijn broer Donald hem een bezoek had gebracht in het ziekenhuis in New York.

"Hij was niet alleen mijn broer, hij was ook mijn beste vriend. Hij zal enorm gemist worden, maar we zullen elkaar weer zien", zei Trump in een verklaring. "Zijn herinnering zal voor altijd in mijn hart voortleven. Robert, ik hou van je. Rust in vrede."

Hersenbloedingen

Amerikaanse media berichtten eerder deze week dat Robert 'erg ziek' was. Het is onduidelijk wat hij precies had. Een vriend van de familie Trump zegt tegen The New York Times dat Robert last had van hersenbloedingen na een val. Hij zou de afgelopen weken niet in staat zijn geweest om nog via de telefoon te kunnen praten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Een vechter en een pestkop: wie was de jonge Donald Trump?

Zakenman Robert heeft zich tijdens het presidentschap van zijn drie jaar oudere broer grotendeels op de achtergrond gehouden. Wel zei hij eerder dat hij Donald voor 'duizend procent' steunt. Robert stapte ook tevergeefs naar de rechter om de publicatie te voorkomen van een kritisch boek van hun nicht Mary Trump.

Beveiligers halen Trump weg bij persconferentie na schietpartij bij Witte Huis:

Deze week werd een persconferentie van Trump abrupt onderbroken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore