Ruzie met buurman

Man VS voor dood achtergelaten in moeras, hond schiet te hulp

13 augustus 2020 05:41 Aangepast: 13 augustus 2020 09:05
Ralph Roberts met zijn redder Leia op de voorgrond. Beeld © CNN

Een man in de Amerikaanse staat Washington heeft zijn leven te danken aan zijn hond. Hij werd door een buurman voor dood achtergelaten in een moeras, waar hij drie dagen wist te overleven voor zijn maatje hulp bracht.

Ralph Roberts belandde in de wildernis na een vreemde burenruzie. Roberts, een gehandicapte veteraan die een zuurstoftank met zich meedraagt, liet een buurjongen de afwas doen voor een tientje per uur. Nadat hij kritiek had op het werk van de jongen, zou die zijn vader erbij hebben gehaald. 

Moeraswater

Die wilde hem samen met zijn zoon wat laten zien in de bossen, zei hij tegen Roberts. Nadat het drietal een tijdje onderweg was, begon de gehandicapte man het ergste te vrezen. "Je gaat me hier achterlaten om te sterven", zou Roberts hebben gezegd. 

Zonder iets te zeggen liet de buurman hem inderdaad achter in de wildernis, waar hij drie dagen vast kwam te zitten. Alleen het drinken van moeraswater hield hem in leven.   

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

10 redenen om een hond in huis te nemen

Gelukkig had Roberts zijn hond Leia bij zich, die niet van zijn zijde wilde wijken. De man probeerde kruipend zijn weg te vinden, maar kwam niet ver. Zijn geschreeuw werd door niemand beantwoord. Daarop probeerde hij zijn hond zover te krijgen dat zij hulp zou gaan zoeken. 

Buurman aangeklaagd

'Ga Tag zoeken!' riep Roberts tegen zijn hond, doelend op zijn huisbaas die in de buurt van hem woont. De aansporing werkte: midden in de nacht kwam Leia aan bij de huisbaas, die onraad vermoedde omdat Roberts nergens te bekennen was. De man belde het alarmnummer, waarna lokale autoriteiten hem wisten op te sporen. 

Na een paar dagen in het ziekenhuis kon Roberts weer naar huis. "Die hond heeft mijn leven gered", sprak hij tegen de lokale zender KXLY. De man die hem achterliet is inmiddels aangeklaagd voor poging tot moord. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Burenruzie uit Frank Visser-programma ontaardt in schietpartij

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore