'Buitengewoon goed'

Lovende reacties van Obama, Clinton en Al Gore op keuze voor Harris

12 augustus 2020 00:24 Aangepast: 12 augustus 2020 02:16
Oud-president Barack Obama. Beeld © AFP

De eerste reacties van Democratische kopstukken op de keuze voor Kamala Harris als vicepresidentskandidaat zijn enthousiast. Oud-presidenten Barack Obama, Bill Clinton en oud-presidentskandidaten Hillary Clinton en Al Gore hebben al van zich laten horen.

"Ik ken senator Kamala Harris al een hele tijd", schrijft Barack Obama op Twitter. "Ze is meer dan voorbereid op deze baan. Ze heeft haar hele carrière lang onze grondwet verdedigd en gevochten voor mensen die een eerlijke kans nodig hebben. Dit is een goede dag voor ons land."

'Uitstekende keuze'

Bill Clinton noemt Bidens keuze voor Harris 'uitstekend'. Harris zal volgens hem 'een goede partner' voor Biden zijn en hij denkt dat de twee een sterk team zullen vormen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Joe Biden kiest Kamala Harris als running mate

Hillary Clinton, die als Democratisch presidentskandidaat in 2016 de verkiezingen verloor van Donald Trump, zegt dat zij 'ontroerd' is door de keuze voor Harris. "Ze heeft zich al bewezen als een ongelooflijke ambtenaar en leider."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wie is Kamala Harris, de vrouw die Joe Biden moet helpen president te worden?

'Buitengewoon goed'

Al Gore, die in 2000 de presidentsverkiezingen verloor van George W. Bush en daarvoor vicepresident was onder Bill Clinton, schrijft dat Biden met Harris een buitengewoon goede keuze heeft gemaakt.

"Kamala heeft het klimaat en het milieu een topprioriteit gemaakt in haar carrière, ik weet zeker dat zij daar een sterk voorvechter van zal blijven in het Witte Huis."

Reactie Trump

De Amerikaanse president Trump heeft intussen juist hard uitgehaald naar Harris. Hij noemt haar 'het vreselijkste lid van de Amerikaanse Senaat'. Tegen journalisten zei Trump dat hij niet onder de indruk was van Harris toen zij eerder meestreed om de nominatie tot presidentskandidaat van de Democratische partij.

"Ik was vooral verrast, omdat ze het zo slecht deed", zei Trump over Bidens keuze voor Harris als running mate.

In een video die Trump op Twitter deelt blijkt zijn mening voor Harris ook. Harris wordt 'radicaal links' genoemd. "Langzame Joe en valse Kamala. Perfect samen. Slecht voor Amerika", is aan het eind van het spotje te horen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore