'Iemand neergeschoten'

Trump onderbreekt persconferentie vanwege schietpartij bij Witte Huis

11 augustus 2020 00:19 Aangepast: 11 augustus 2020 07:52
President Trump wordt meegenomen door een beveiliger. Beeld © AFP

De Amerikaanse president Donald Trump is in veiligheid gebracht nadat er in de buurt van het Witte Huis schoten waren gelost. Een persconferentie over het coronavirus werd onderbroken toen beveiligers Trump kwamen halen. De verdachte zou zijn uitgeschakeld en naar het ziekenhuis zijn gebracht, zegt Trump.

De persconferentie was enkele minuten aan de gang toen agenten van de Amerikaanse geheime dienst de president uit de persruimte kwamen ophalen. Te horen is hoe Trump "oh!" en "wat is er aan de hand?" zegt, terwijl hij wordt meegenomen. 

Er werd op dat moment niet uitgelegd waarom de persconferentie werd onderbroken. President Trump is naar de Oval Office gebracht. Ook de minister van Financiën, Steve Mnuchin, werd daar in veiligheid gebracht. De kamer werd afgesloten.

 

'Onder controle'

Trump keerde zo'n negen minuten later terug in de persruimte en vertelde toen dat een gewapende man door de Secret Service of de politie zou zijn neergeschoten bij het Witte Huis.

Dat gebeurde een klein stukje buiten de hekken rond het Witte Huis. "Het lijkt allemaal goed onder controle", vertelde de president, die zei niet te weten hoe het gaat met de neergeschoten man.

Later werd duidelijk dat zowel de gewapende man als een medewerker van de Amerikaanse geheime dienst naar het ziekenhuis zijn gebracht. De geheime dienst laat via twitter weten dat 'niemand in het Witte Huis in gevaar is geweest'. 

Aan journalisten vertelde Trump dat hij niet weet of de verdachte van plan was een aanslag op hem te plegen. "Misschien had het wel niets met mij te maken", verklaarde Trump. Op de vraag of hij van streek is, antwoordde Trump: "Lijk ik van streek?"

Trump vertelde ook dat 'de wereld een gevaarlijke plek' is: "Dat is niets nieuws", vertelde hij. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore